onsdag 27. juli 2016

Skappelstrikk



Marthe-jakken


Marthe-jakken fra Skappelstrikk er mitt første strikkeprosjekt fra Dorthe Skappel. Deretter fulgte det på med tre ulike gensere som er strikket i løpet av høsten og vinteren 2016/17.

Marthe-jakken er strikket i Suri Alpakka og Sisu, begge fra Sandnes ullvarefabrikk. 
Jeg har strikket forstykkene og bakstykket sammen, ermene på rundpinne, rundt (i stedet for frem og tilbake) og droppet lommene. Sisu-garnet erstatter Mini Alpakka.
Oppskriften er å finne i boken til Dorthe Skappel Skappelstrikk fra 2014.



Gyllen


Genseren Gyllen strikket jeg på oppdrag for garnbutikken jeg jobber i.
Den er strikket i Myk




Spettet genser med V-hals



Oppskriften Spettet genser med V-hals er hentet fra boken Mer Skappelstrikk fra 2015. 
Det ble en skikkelig vamsegenser, strikket i en forlengst utgått farge i Smart fra Sandnes garn. Smartgarnet kjøpte jeg for flere år siden på fabrikkutsalget til Sandnes garn i Sandnes, men ga meg litt hodebry da jeg begynte å strikke med det. Jeg synes det ble litt for mye spettet farge som ble både flat og kjedelig i uttrykket da det begynte å vokse på strikkepinnen. Det ble en del opprekte strikkeprosjekter, helt til jeg fant ut at jeg kunne bruke Tweed fra Sandnes i kombinasjon. Da skapte det mer liv i overflaten og nok motivasjon til å gjennomføre prosjektet bare på et par måneder.





Rutegenser


 

Oppskriften på Rutegenseren er fra Mer Skappelstrikk fra 2015. 
Garnet jeg har brukt er kjøpt da jeg var på Strikkefestivalen i Inverness i Skottland høsten 2016.
Garnet er produsert på øya Uist på Hebridene, som tilhører Vesterhavsøyene i Skottland. Garnet har samme strikkefasthet som det opprinnelige garnet Myk, som er brukt i oppskriften, men fremstår mer robust og er med lanolin.







Lupin-jakken Fra Annette Danielsen


Jeg har strikket nok en jakke fra den danske strikkedesignerern Annette Danielsen. Jakken er opprinnelig kortere, men jeg valgt å strikke den i et tykkere garn fra Hillesvåg ullvarefabrikk. Og jakken er tilegnet søsteren min.


Lupin-jakken er hentet fra Annette Danielsens bok Blomstertrikk fra 2015.